• Urologi
  • AMS 800 Artificial Sphincter / Scotts Protese

AMS 800 Artificial Sphincter / Scotts Protese

AMS 800TM -systemet til at holde på vandet er markedets eneste kunstige urinrørslukkemekanisme. Igennem 30 år har læger verden over indopereret dette implantat til mænd til pleje af den anstrengelsesinkontinens, der skyldes fjernelse af prostata.

AMS 800 er et implanterbart, væskefyldt udstyr fremstillet af fast silikoneelastomer til pleje af inkonsistens som følge af den mindskede udløbsmodstand (kendes også under betegnelsen funktionsnedsættelse i den indre lukkemuskel) efter bortoperation af prostata. Systemet stimulerer lukkemusklens normale funktion ved at åbne og lukke urinrøret via patientens kontrol.

AMS 800, der er udstyret med enkelt eller dobbelt manchet, har vist sig at være effektiv til behandlingen af anstrengelsesinkontinens hos mænd.

Egenskaber og fordele

AMS 800 består af tre dele: En manchet, en styrepumpe og en trykreguleringsbold, som er forbundet med hinanden via ikke-sammenfiltred slanger.

AMS 800 giver følgende fordele, som hjælper patienten til at genskabe evnen til urinretention og derved forbedre livskvaliteten:

  • Gennemprøvet – I mere end 35 år har urologer anset AMS 800 som den bedste løsning i plejen af inkonsistens som følge af funktionsnedsættelse i den indre lukkemuskel efter fjernelse af prostata.
  • Sikker – Denne enkle kirurgiske teknik forudsætter kun et par mindre snit.
  • Effektiv – Giver utallige mænd, der lider af inkonsistens som følge af funktionsnedsættelse i den indre lukkemuskel, mulighed for på langt sigt at kunne holde på urinen.
  • Langtidsvirkende – giver effektiv og permanent evne til urinretention.¹·²
 

1. Venn SN, Greenwell TJ, Mundy AR. The long-term outcome of artificial urinary sphincters. J Urol Sep 2000, v 164 (3 Pt 1) : 702-6.
2. Haab F, Trockman BA, Zimmern PE, Leach GE. Quality of life and continence assessment of the artificial urinary sphincter in men with minimum 3.5 years of followup. J Urol. Aug 1997 v. 158(2)p. 435-9

Yderligere oplysninger findes på leverandørens egen hjemmeside, AMS - American Medical Systems